teszt

Tuesday, March 12, 2013

Real woman




How to be a real woman?

That is what I asked myself when I was 16 years old. I have tried various make-up, and different hairstyle. I didn´t know which style suits me and what to wear. I had acne and later I suffered from weight fluctuations. I was shy, and it was hard for me to communicate with people. I thought that if I want to have my own style and to feel pretty and confident I need money and I need at least a plastic surgery.



And now almost 10 years later I have completely different view. It is not about age or weight, neither about expensive cosmetics and clothes. To be a woman or to feel as a real woman is just about us, it is just about our mind (and cosmetics can also help :) ).  I will share with you some basic tips that have helped me, and also can help you. With my tips I try to summarize, how to care about your appearance and soul – because they have to be in balance.
  

Change your mind!
  1. So look at the mirror and tell yourself: “I am so beautiful today!"
  2. Find at least five things that you love at yourself.
  3. Love yourself!
  4. Think positive! – I don’t want to advertise but the book called “The Secret” written by Rhonda Byrne can help a lot – I don´t know if The Secret really works, but there are some good opinions. I recommend it to all pessimistic people (and also her next title “The Power”). 
  5. Change is life – so don´t be afraid! Change your hairstyle, your wardrobe, your lifestyle, work or anything. Sometimes can a litle change make real great miracle.


 Healthy tips
  
  1. Drink enough water - yes I know that it advises everybody, but it is realy good to hydrate all your body and it helps to keep slim line.
  2. Eat everything – vegetable, fruit, meat, chocolate, etc… but balanced, and not large portions!
  3. Laugh:)
  4. Move! This tip is also a tip for me, but I am too lazy to realize it – I´m not doing any sport persistently, but I try to walk and I like also swimming.
  5. Sleep! After at least 8 hours long sleeping I feel better and nicer.
I don´t want to write about my cosmetic or make-up tips, about that I will post later. But I want to share my greatest beauty tip:

Fall in love!

Yes, this is it. I have found my love almost 4 years ago, from this time a love myself even much beter. When you have somebody who loves you without make-up, and he say that you are so beautiful although you are sick and tired it gives you a great confidence. Oh and George teached me that I can wear skirts and dresses... :)

to be continued... 




Hogyan legyek igazi nő?
Ezt kérdeztem magamtól 16 éves koromban. Különböző sminkekkel és hajviseletekkel kísérleteztem. Fogalmam sem volt milyen stílus illik hozzám és, hogy milyen öltözéket viseljek. Pattanásos volt a bőröm és később a testsúlyom ingadozása miatt is sokat szenvedtem. Szégyellős voltam és az emberekkel való kommunikáció is nagyon nehezen ment. Akkor azt hittem, ahhoz hogy saját stílust teremtsek és szépnek érezzem magamat pénzre és legalább egy plasztikai műtétre lenne szükségem.


És most 10 évvel később teljesen másként látom a dolgokat. A nőiesség kortól és súlytól független, de a drága kozmetikumok és ruhák sem segítenek. Ahhoz, hogy igazi nőnek érezzük magunkat elsősorban a gondolkodásunkat kell megváltoztatni (de nem tagadom a kozmetikumok is segíthetnek :) ).  Megosztok veletek néhány alap tippet, melyek segítettek nekem és másoknak is segíthetnek. Fő célom a testi és lelki harmónia – az egyensúly elérése.
  

Változtass a gondolkodásodon!


  1. Nézz a tükörbe és mond ki saját magadnak: “Olyan szép vagyok ma!"
  2. Találj legalább öt dolgot, amit szeretsz magadon.
  3. Szeresd önmagad!
  4. Gondolkodj pozitívan! – Nem reklámnak szánom, de Rhonda Byrne “The Secret” avagy “A Titok” című könyvét érdemes elolvasni – nem tudom, hogy A Titok tényleg működik e, de van benne néhány nagyon jó nézet, mely sokat segíthet. Főként az örök pesszimistáknak ajánlom.
  5. Az élet változásokról is szól – szóval ne felj! Változtass a hajviseleteden, a ruhatáradon, az életviteleden, változtass munkát vagy bármit. Néha egy pici változás is nagy csodát eredményezhet.



 Egészség tippek
  

  1. Igyál sok vizet - igen tudom, hogy mindenki ezt hangoztatja, de tényleg nagyon hasznos tanácsról van szó. A sok víz hidratálja az egész szervezetedet és segít megőrizni a karcsú vonalakat.
  2. Egyél bármit – zöldséget, gyümölcsöt, húst, csokit, stb… de kiegyensúlyozottan és ne túl nagy adagokat!
  3. Nevess :)
  4. Mozogj! Ez a tipp nekem is szól, mivel elég lusta vagyok -  nem sportolok rendszeresen. Igyekszem sétálni amikor csak lehet és az úszást is szeretem.
  5. Aludj! Legalább 8 órás alvás után sokkal frissnek és szépnek érzem magam. 


Nem szeretnék most a kozmetikai és smink tippeimről írni, arról majd később posztolok. De szeretném megosztani veletek a legnagyszerűbb szépségtippet ami tutira bevált:

Ess szerelembe!

Hát igen ez az. Én a szerelmemre közel 4 éve találtam, azóta bizony saját magamat is sokkal jobban szeretem. Ha találsz valakit aki smink nélkül is szeret és amikor beteg és fáradt vagy, akkor is azt mondja „Olyan szép vagy…, bizony az nagyon növeli az önbizalmadat. Ja és Gyuri tanított meg arra, hogy igen is hordhatok szoknyát és nőies ruhákat…
folytatás következik... 


No comments:

Post a Comment